#1 2011-03-15 21:15:26

 Chef

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4JKCydLScNeYlHKgbE4e28uYPwQSXDQ-zM3j03DXHrPKUbh

6839674
Skąd: Polska
Zarejestrowany: 2011-03-13
Posty: 122
Punktów :   
WWW

Poncz

http://img.interia.pl/kobieta/nimg/2/o/Poncz_sylwestrowy_Poncz_3050029.jpg

Składniki

750 ml białego, półwytrawnego wina
100 ml araku lub rumu
250 ml soku ananasowego
200 ml esencji herbacianej
200 g ananasa z puszki
1 cytryna
300 g cukru
pół laski wanilii
duży twist ze skórki cytrynowej – do dekoracji

Sposób przygotowania

Plastry ananasa kroimy w ćwiartki i wkładamy na dno wazy. Polewamy arakiem lub rumem i odstawiamy. Do garnka wlewamy wino, esencję herbacianą i sok ananasowy. Wrzucamy posiekaną wanilię i wsypujemy cukier. Ustawiamy na małym ogniu i powoli podgrzewamy. Kiedy wino zaczyna wrzeć, natychmiast zdejmujemy z ognia i dodajemy otartą skórkę z cytryny, mieszamy. Dekorujemy cytrynowym twistem i stawiamy na stole na podgrzewaczu. Rozlewamy łyżką wazową do szklanek z uchem.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.avatarlegenda.pun.pl www.nvbakugan.pun.pl www.kawaleriakoszalin.pun.pl www.missbimbo.pun.pl www.paranienormalne.pun.pl