Chef - 2011-03-15 21:42:32

http://republika.pl/blog_ax_4851326/7468707/tr/sniezkka.jpg

Składniki

500 ml spirytusu
300 ml mleka pełnotłustego
250 g cukru
cukier waniliowy
5 żółtek

Sposób przygotowania

Ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszyst± masę. Mleko gotujemy, studzimy i dokładnie ubijamy z kremem jajecznym. Przelewamy do butelki, dolewamy spirytus i wstrz±samy, żeby wszystkie składniki się dobrze wymieszały. Możemy również wlewać spirytus porcjami do kremu i mieszać przy pomocy miksera. Wymieszany likier odstawiamy w zamkniętej butelce na kilka dni. Przed użycie wstrz±samy.

www.gsa.pun.pl www.wicie.pun.pl www.u-s-army.pun.pl www.mamuski.pun.pl www.nightcrew.pun.pl