Chef - 2011-03-15 21:25:06

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSmm244Tp3ouVAVJDUvxAMg39eHd6tuP1iX8WIF9AG61jc3_VG0

Składniki

50 ml brandy
100 ml skondensowanego mleka
1 jajo
1 łyżka cukru
duża szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
kilka kostek grubo utłuczonego lodu

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wlewamy do wypełnionego w połowie lodem shakera. Energicznie mieszamy 30 sekund. Przecedzamy do szklanki z uchem. Oprószamy gałką muszkatołową. Podajemy z dwiema słomkami (na wypadek, gdyby jedna się zatkała). Serwujemy z rannym posiłkiem lub w południe między posiłkami.

www.wicie.pun.pl www.u-s-army.pun.pl www.nightcrew.pun.pl www.mamuski.pun.pl www.gsa.pun.pl